Welcome to Avis

Trondheim - Smøla - Geiranger - Oppdal - Lillehammer - Oslo

Fra bylarm og byliv til natursafari og eventyrlige opplevelser. En reise for familien som er over middels naturinteressert, liker å være aktive og i bevegelse.

Reiseruten strekker seg fra kyst til innland, fra ørnesafari på øya Smøla, til båttur på Geirangerfjorden og Moskussafari i Oppdal, til eventyrlandet i Hunderfossen Familiepark i Øyer.

Rundreisen vi foreslår bygger på det vi mener er highlights i denne regionen, fra Trondheim til Oslo. Best of Norway har vi kalt våre rundreiser. Denne er basert på en ukes reise fra Trondheim til Oslo, med omkjøring til Smøla og Atlanterhavsveien, via Geiranger og Oppdal før Lillehammer. Ruten tar for seg opplevelser for den naturinteresserte familie, og passer spesielt for familier med barn fra 8-12 år. Ruten vi skisserer har korte reisedistanser daglig, men du må like å være på farten på denne reisen.

Trondheim - Smøla

Rundreisen starter i Trondheim etter ankomst. AVIS har stasjon på Trondheim Lufthavn Værnes og i Trondheim Sentrum. Trondheim har mye å by på, men har man ikke sett Nidarosdomen, er det et selvsagt stopp første dag. De siste årene har Trondheim utviklet seg til å bli en godt tilrettelagt sykkelby. På sykkel kommer du deg enkelt rundt, også med de minste. Start dagen tidlig med avreise fra Trondheim, og kjør mot Smøla. Dagsetappen tar omtrent tre timer i rolig tempo, og du kommer frem til et fugleparadis. Smøla er en øy som byr opptil mange naturopplevelser, men vi vil trekke frem ørnesafari som en av hovedattraksjonene øya har å by på. Smøla Naturopplevelser tilbyr blant annet dette, og andre aktiviteter for hele familien.

Geiranger

Følg Atlanterhavsveien sørover, og avslutt dagen i Geiranger. Vi foreslår to dagers opphold her. Med Geiranger som utgangspunkt til båttur, vandretur eller kajakktur, er det mye å finne på for store og små. Ta for eksempel en nærmere titt på Trollsafari med guide fra Norddal.

Oppdal
Etter et opphold i Geiranger foreslår vi en kjøretur nordøstover til Oppdal. Fra kyst til innland - fra fjord til fjell. Oppdal er skapt for rekreasjon, omkranset av tre nasjonalparker med et rikt fugleliv, fjellandskap og allslags vær. I Dovrefjell Nasjonalpark finner du som eneste sted i Norge, og blant få i verden, moskusen. Vi anbefaler å dra på Moskussafari med guide for å få et glimt av den imponerende moskusen på nært hold. Alternativt kan du ta med familien på elgsafari som også tilbys av Oppdal Safari på Oppdal. Det finnes andre tilbud som rafting og juvvandring på elva Driva, kanotur og fotosafari med guide i området. Nytt av året på Oppdal er håndverkbakeriet «Bakeriet Sprø og Smak og behag» som serverer delikatesser og kortreist mat fra omegn.

Lillehammer/Hunderfossen

Etter dager i fjellet går turen videre ned i dalføret Gudbrandsdalen og Hunderfossen nord for Lillehammer. Området er nærmest et paradis for barna, og utenom familieparken er det mulig å både sykle og spille minigolf i Lilleputthammer. Den aktive familien har altså mange alternativer i dette området.