Welcome to Avis

Oslo-Nordkapp

Moskussafari i Oppdal - Sjøfugl på Vega på helgelandskysten - Havørnsafari i Lofoten - Hvalsafari på Andenes i Vesterålen

Best of Norway er en reiserute fra sør til nord i Norge med et utdrag av noen av de mest spektakulære opplevelsene du kan ta del i ved et norgesbesøk. Vi har gjort jobben, og samlet de opplevelsene som vi vet at mange besøkende til Norge ønsker å få med seg under et norgesbesøk. Vi har tilrettelagt for en rute som gir gode smakebiter av norsk kultur og natur, og valgfrihet i din reise. Vi vil gi deg muligheten til å velge hvilken type overnatting som passer ditt budsjett - fra hotell til camping. For den naturinteresserte reisende gjennom Norge, starter reiseruten fra Oslo til Nordkapp. Reisen fra Oslo til Nordkapp tar 19 dager om sommeren. Turen krever at du er glad i å kjøre bil.

Oppdal og moskussafari

Rundreisen starter fra Oslo, hvor turen går nordover forbi Lillehammer og Hamar gjennom tradisjonsrike Gudbrandsdalen. Først anbefaler vi et stopp i Oppdal noen dager med Moskussafari og eventelt juvvandring og elgsafari med Oppdal Safari. Området har en rik natur med fine forhold for fotturer og naturopplevelser som sådan. Kjør så videre nordover til Trondheim, og besøk byen med dets museer og historie som eksempelvis er knyttet opp mot Nidarosdomen. Videre nordover kommer du til Steinkjer og Namsos. Lei en sykkel av Kystriksveien Reiseliv og ta en sykkeltur fra Steinkjer.

Brønnøysund, Vega og Svartisen
Det er mange fine naturopplevelser langs Helgelandskysten. Vi anbefaler en tur innom øya Leka. Leka ligger lengst nord i Nord-Trøndelag, og har vært bebodd i over 10.000 år. Store deler av øya består av serpentinitt og olivinstein som gir en karakteristisk gulrød farge, og som ellers bare finnes på den Amerikanske siden av Atlanterhavet. Videre fra Leka går turen nord med øyhopping til Vega- Ta en båttur fra Nes på Vega til Lånan. Vega står på verdensarvlisten på grunn av den helt spesielle levemåten som fiskebønder gjennom 1500 år. Den unike ærfugldriften har vært en sentral næringsvei, og kan fortsatt oppleves på Vega. Ta en tur på omvisning på Lånan med guide i et samfunn der fuglen er i sentrum. Videre går turen til Sandnessjøen, og derfra til Lovvund med båt. ta en guidet dagstur herfra med båt til Træna. Møt havfolket og gå tur på Sanna hvor du blant annet kan oppleve Kirkehellarn, en imponerende grotte som også har blitt brukt som vielsessted. Videre nordover fortsetter du på Rv17 og en nydelig strekning langs kysten som har fått navnet Verdens Vakreste Kyst. Frem til Meløy er det tre kortere fergestrekninger. Du vil se Svartisen fra veien, men om du vil opp på breen anbefaler vi guidet tur med Meløy Naturopplevelser.

Bodø og Lofoten
Fra Meløy er det ikke mange milene til Bodø. Du passerer Saltstraumen, verdens sterkeste malstrøm. Sjekk gjerne på forhånd når strømmen er sterkest på dagen, det er en opplevelse verdt å få med seg. Besøk Norsk Luftfartsmuseum, Norges nasjonale museum for luftfart. På museet kan du oppleve luftfart og luftfartens spennende historie på nært hold. En kjøretur i vestover fra Bodø bringer deg til Kjerringøy, en perle med et gammelt handelssted gjort om til et levende museum. For nordmenn også kjent som filminnspillingssted for flere storfilmer som gjengir livet noen hundre år tilbake. Moskenesfergen tar deg med til den vestlige delen av øyriket Lofoten, kjent for sin dramatiske og vakre natur og Lofotfisket. Vi anbefaler et besøk på Lofoten Tørrfiskmuseum og Norsk Fiskeværsmuseum hvor du får lære mer om livet i Lofoten, fisken, mennesket og naturen hånd i hånd. Lonely Planet har ved flere anledninger fått satt denne delen av Nord-Norge på kartet, av en god grunn. For den turinteresserte, er mulighetene her mange for fjellturer, fisketurer og padleturer. Ta inn på Eliassen Rorbuer, en natt i et fiskevær med historie i veggene. Etter en natt i vestre delen av Lofoten går turen videre østover med besøk på Lofotr Vikingmuseum, et utendørs museum som gjennom utstilling, film og aktiviteter forteller deg historier fra vikingtiden basert på arkeologiske funn fra stedet. Et besøk i Lofoten uten Henningsvær er ufullkomment. Bli med på havørn- og selsafari med Lofoten Opplevelser og opplev det spesielle fiskeværet med alle dets små kunsthåndverksbutikker og sjarmerende bygg. Veien videre til Svolvær tar kun 30 minutter med bil, verdens minste urbane småby med flere restauranter som legger vekt på lokalprodusert mat på sin meny. Overnatt på Svinøya Rorbuer.

Vesterålen
Stå tidlig opp for å ta deg til hvalens rike Vesterålen. Øygruppa Vesterålen ligger nord for Lofoten, og byr på mange
naturopplevelser i særklasse. Hvalen er regionens konge, og er grunnen til at mange bare må besøke denne øygruppen. Vesterålen er også en populær sykkel- og padledestinasjon.

Senja og Tromsø
Senja ligger nordøst for Vesterålen. Fra Andenes tar du fergen over til Gryllefjord på Senja. Senja, Norges største øy, har flere perler på lur. Strender og dramatisk landskap tiltrekker besøkende. Overnatt på Hamn i Senja, og nyt midnattssola fra soveromsvinduet eller på en kveldstur. Opplev Tromsø ved å ta Fjellheisen for et skue utover byen, og besøk Polaria for å lære mer om klima- og miljøforskningen som foregår i arktiske strøk.

Alta, Karasjok og Nordkapp
Ta E6 nordover forbi Lyngsalpene til Alta. Alta har en lang tradisjon for skiferproduksjon og laksefiske. Skiferhistorien kan du få fortalt ved å besøke Pæskatun. Elvebåtsafari på Altaelva kan også anbefales. Bli eventuelt med Glød Explorer på kajakktur på elva. Karasjok er neste stopp, og her kan du lære mer om den samiske kulturen i Sápmi Park før ferden går videre til målet Nordkapp.