European Le Mans Series (ELMS) 2024 – alt du trenger å vite

Le Mans

Informasjonen: Startoppsett på European Le Mans Series 2024

Det er tre klassifikasjoner for det 43-sterke oppsettet for 2024-serien av løp; toppnivået Le Mans Prototype 2 (LMP2) er for team, uavhengig av både produsenter og motorleverandører og inkluderer en Pro/Am-seksjon. De to beste LMP2-bilene vil bli invitert til å delta i 24 Hours of Le Mans. Det er rekordantall på 22 LMP2-deltakere i år.

LMP3-seksjonen anses som opplæringsområdet for FIA WEC-deltakelse som involverer prototypebiler på inngangsnivå.

LMGT (Le Mans Grand Tourisme) er for veibiler og en ny utgave av denne klassen, LMGT3-kategorien, vil se deltakere fra Aston Martin, Ferrari, Lamborghini og Porsche i startoppsettet.  Det anerkjente Iron Dames-teamet vil konkurrere i ELMS GT3-klassen med Lamborghini og den danske sjåføren Michelle Gatting er den første som er bekreftet på teamet.

Å fremme mangfold i motorsport og få flere kvinner involvert i sporten er en sentral målsetting for FIA WEC, støttet av Avis. Det er også muligheter til å gjøre en lidenskap for motorsport til karrierer på alle nivåer fra mekanikk til ingeniører til løpstjenestemenn. Finn ut hvordan det er å jobbe frivillig i motorsport her .

Hvor kan du se 2024 European Le Mans Series

Hos ELMS legges det vekt på tilgjengelighet og med billetter fra € 12 for et to-dagers pass pluss gratis inngang for barn, er dette en fin måte for fans, familie og venner å oppleve langdistansemotorsport på.

Dato og sted for ELMS 2024 er:

  • 14 April – Barcelona, Spain
  • 5 May – Le Castellet, France
  • 7 July – Imola, Italy
  • 24 August – Spa-Francorchamps, Belgium
  • 29 September – Mugello, Italy
  • 19 October – Portimão, Portugal

Dra til banen: Løp-for-løp veiledning for 2024 European Le Mans Series

Forventningen når feberhøyde når flagget går opp på de seks stadiene i 2024 European Le Mans Series, der teppet går opp i Barcelona. Slik følger du konkurransen på hvert stadie.

Circuit Paul Ricard, Le Castellet, Frankrike

Barcelona – Circuit de Barcelona Catalunya – 14. april

Hvor er Circuit de Barcelona Catalunya?
Barcelona Catalunya Circuit ble fullført i 1991, og ligger 27 km nordøst for Barcelona i Montmeló, som har et fascinerende og historisk sentrum som dateres tilbake til romertiden. Hvis du leier lokalt fra Avis Granollers, vil den 7 km lange kjøreturen til banen via motorveien C35 ta rundt 12 minutter.

Slik kommer du deg til Circuit de Barcelona Catalunya
Hvis du flyr til Barcelona for å se løpet, er Circuit de Barcelona Catalunya-racerbanen bare en 40 minutters kjøretur nordover fra Avis på Barcelona El Prat flyplass via motorvei B20 og C33 som du forlater ved Montmeló-avkjørselen. Alternativt kan du plukke opp en bil fra én av våre andre Avis Barcelona-utleiestasjoner.

Været på Circuit de Barcelona Catalunya
Ved tidspunktet for ELMS-løpet som blir avholdt på Barcelona Circuit i april, bør været starte å bli varmere med potensielle topptemperaturer på rundt 20 grader. Kveldene er imidlertid fortsatt kjølige og regn er mulig.   

Hvilken flyplass er nærmest Barcelona Circuit?
Den nærmeste flyplassen til Circuit de Barcelona Catalunya er Barcelona El Prat flyplass.

Hvordan er Barcelona Circuit?
Med en lang rett strekning og blanding av svinger og gradienter, er variasjon nøkkelfaktoren på Barcelona Circuit, noe som gjør den til et populært vintertestspor.

Høydepunktet på Barcelona Circuit?
Blandingen av svinger, inkludert hårnål og hindre, den første svingen etter starten er Elf, som følger en lang rett strekning og gir potensial for forbikjøring.

Planlegger du en biltur rundt Barcelona Circuit?
Føler du deg inspirert av kjøringen på Barcelona-racerbane? Ekspertene våre har samlet noen flotte bilturer over hele regionen, inkludert de beste bilturene i Catalonia.

Kjøp billetter: Finn ut mer og kjøp billetter

Circuit Paul Ricard, Le Castellet, Frankrike

Le Castellet, Frankrike – 5. mai

Hvor er Le Castellet-banen?
Racerbanen Circuit Paul Ricard på Le Castellet ligger i Var, nær Marseille i Sør-Frankrike. Hvis du leier fra Avis Marseille Provence flyplass, gjør deg klar til å nyte uforglemmelig natur på kjøreturen din langs den franske rivieraen.

Slik kommer du deg til Circuit Paul Richard, Le Castellet
Paul Ricard Circuit er 65 km øst for Marseille Provence Airport via A7 og A50, kjør inn på A502 ved Aubagne Sud / Tolon-avkjørselen før du fortsetter langs den svingete Route National 8 på klatringen til racerbanen.

Været i Le Castellet – forvent solfylte dager med temperaturer på lavt 20-tall i begynnelsen av mai.

Hvilken flyplass ligger nærmest Le Catellet? Toulons Hyeres flyplass ligger bare 55 km unna og har et Avis-utleieteam. Marseilles Provence flyplass har det største utvalget av internasjonale flyvninger, og Nice flyplass ligger litt lenger unna langs kysten, 120 km fra banen.

Hvordan er Paul Ricard-banen? Oppkalt etter drikkemagnaten Paul Ricard, som finansierte byggingen av banen i 1969. Banen har en jevn spredning av lave, middels og høyhastighetssvinger, noe som gjør den til én av verdens mest populære testbaner.

Høydepunktet på Paul Ricard Le Castellet-banen?

Vi vil si svingene som inkluderer Signes Curve etterfulgt umiddelbart av den fristende doble høyresvingen på Beausset.

Planlegger du en biltur rundt Paul Ricard Circuit / Le Castellet?
Føler du deg inspirert av kjøringen på Le Castellet? Ekspertene våre har samlet noen flotte bilturer over hele regionen, inkludert de de 10 beste bilturene på Cote D’Azure.

Få billetter: Finn ut mer:

 

Nærbilde av Imolas racerbane

Imola (Italia) – 7. juli

I år er banen på Imola, Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari, med i FIA World Endurance Championship i april samt European Le Mans Series, slik at du har to muligheter til å nyte langdistansemotorsport på toppnivå i denne vakre delen av Italia. Få oversikten her om hvordan du kommer deg til Imola-banen, hva du kan forvente, pluss råd om hvordan du kan skape din egen minneverdige biltur med teamet vårt hos Avis Bologna.

Få billetter til ELMS på Imola:
Finn ut mer:

 

World Endurance Championship-løp i gang på Spa-Francorchamps-banen

Spa-Francorchamps Circuit, Belgia – 24. august

Høy-oktan langdistansemotorsport returnerer til Spa-Francorchamps Circuit i august etter den spennende tredje etappen av FIA World Endurance Championship her i mai. Sjekk ut vår veiledning om alt du trenger å vite om Spa-Francorchamps Circuit, fra hvordan du kommer hit til hva du kan forvente når det gjelder banen og været.

Hvis du planlegger en tur til European Le Mans Series i Belgia, er august det perfekte tidspunktet for å utforske området rundt Spa-Francorchamps Circuit i de vakre åsene i den skogkledde belgiske Ardennes-regionen. Lei en bil fra teamet vårt hos Avis Liege og planlegg en biltur rundt Spa-Francorchamps, med noen flotte kjøreturer satt sammen av ekspertene våre.

Ønsker du å kjøpe billetter til European Le Mans Series på Spa-Francorchamps?
Finn ut mer

Autodromo Internazionale del Mugello

Mugello, Italia – 29. september

Hvor er Mugello-racerbanen?
Autodromo Internazionale del Mugello ligger i den vakre Sieve River Valley i Toscana, en grei tur på 40 km nord for Avis i byen Firenze.

Slik kommer du deg til Mugello-banen:
Mugello-banen er lett tilgjengelig via motorvei A1 mellom Bologna i nord og Firenze i sør, og ligger bare 15 km fra avkjørselen Barbarino Mugello.

Været i Mugello:
Ved slutten av september kan du forvente varme dager mellom 22–27 grader, men kjøligere kveldstemperaturer.

Hvilken flyplass ligger nærmest Mugello?
Den nærmeste flyplassen til Mugello Circuit med Avis billeie er Firenze flyplass mens Bologna flyplass er 90 km nord for racerbanen.

Hvordan er Mugello-banen? 
Mugello Circuit, dypt i de toskanske åsene, regnes som én av verdens vakreste racerbaner. Banen tilbyr rikelig med variasjon med langsomme og raske svinger og lange rette strekninger samt en bratt, 50 meter endring i høyde.

Høydepunkt på Mugello-banen?
Høydeforskjellene i denne bølgende banen beskrevet av sjåfører som en berg-og dalbane.

Planlegger du en biltur i Mugello?
Føler du deg inspirert av kjøringen på Mugello-racerbane? Ekspertene våre har samlet en flott toskansk biltur for deg å nyte.

Kjøp billetter
Finn ut mer og kjøp billetter

Algarve International Circuit i Portimão i Portugal

Portimão i Portugal – 19  oktober

Hvor ligger Portimão-racerbanen?
Algarve International Circuit / Autódromo Internacional do Algarve (AIA) ligger på solfylte Algarve i Portimóo, i sørlige Portugal. Portimão er en vakker kystby, 280 km sør for Lisboa.

Ta inn omgivelsene og nyt bilturen til mesterskapet fra Avis Praia Da Rocha Portimão, eller se våre andre destinasjoner på Avis Portugal.

Slik kommer du deg til Portimão
For å komme seg til Algarve International Circuit (Autódromo Internacional do Algarve) i Portimão, ligger nærmeste Avis utleiestasjon i Praia Da Rocha Portimão Portimão. Du kan også leie en bil fra vår Avis utleiestasjon på  Faro flyplass. Racingløypen i Portimão, Autódromo Internacional do Algarve, ligger 15 min fra havnebyen Portimão. Den ligger 4,5 km nord for A22-motorveien, via avkjørselen på Mexilhoeira Grande.

Været i Portimão
Portimão og Algarve-kysten er velsignet med 300 solskinnssdager i året, og er dermed en populær destinasjon hele året rundt.

Hvilken flyplass ligger nærmest Portimão?
Nærmeste flyplass til Portimão, Algarve International Circuit, er Faro flyplass som ligger 85 km og ca. en times kjøring unna. Faro flyplass, eller Gago Coutinho flyplass som den også er kjent som lokalt, ligger bare fire kilometer vest for Faro i Portugal. Den kalles ofte «porten» til Algarve.

Lisboa flyplass ligger 288 km nord for Portimão, så et alternativ er å fly til hovedstaden og leie bil fra Avis Lisboa flyplass slik at du kan nyte din egen langdistansekjøretur gjennom den slående vakre portugisiske landsbygda.

Hvordan er Portim’o-banen?
Algarve International Circuit (Autódromo Internacional do Algarve) er én av de høy-teknologiske banene på motorsportkalenderen. Den ble bygget i 2008 og holdes på en teknisk utfordrende bane på 4,6 kilometer med 16 svinger, oppoverbakker, nedoverbakker og vinkler.

Høydepunktet ved Portimão-banen:
 Sjåførbyttet er ett av de mest spennende og utslagsgivende aspektene i langdistansemotorsport. Det er 42 verksteder på Portimão

Planlegger du en biltur fra Portimão?
Føler du deg inspirert av kjøringen på Portimão-racerbane? Ekspertene våre har samlet et flott Algarve-biltureventyr for deg å nyte.

Få billetter
Finn ut mer og bestill billetter til Portimaos European Le Mans Series.