Avis og FIA World Endurance Championship – WEC 2024

Avis bringer deg nærmere spenningen i WEC og 24 Hours of Le Mans

Et Avis-banner ved banen vises på Le Mans 2023

Opplev rushet i FIA World Endurance Championship når Avis returnerer som Premium Partner for den prestisjetunge globale serien.

I 2024 stiller Avis opp for andre sesong som Vehicle Rental Service Premium Partner for FIA WEC langdistanseløp, inkludert de verdensberømte 24 Hours of Le Mans i Frankrike, samt European Le Mans Series (ELMS).

FIA WEC-kalenderen bryter ny grunn i år med et utvidet antall løp, 8, og enda viktigere, større geografisk mangfold, noe som bringer global langdistanse innen motorsport til et enda bredere publikum over fire kontinenter. Sesongen starter i Qatar i mars, drar til Europa med løp i Italia, Belgia og Frankrike før spenningen drar videre til Brasil, USA, Japan og Bahrain.

Les mer
Circuit Paul Ricard at Le Castellet

Hva er langdistanseløp innen racing og hvordan fungerer det?

I motsetning til F1 har disse langdistanseløpene en rekke ulike distanser og tidsrammer, fra 1812 km på raskest tid (Qatar), til den lengste distansen på seks timer på racerbanene Imola og Spa-Francorchamps, til 24 timer i Le Mans. Lag med tre førere konkurrerer sammen i én bil, med mer enn 30 lagbiler på startlinjen i hvert løp.

Hver sjåfør og teamet bak jobber sammen for å opprettholde fokus, hastighet og ytelse over lange distanser og tidsperioder. Akkurat som med vår Avis globale bilutleieoperasjon, er smidige, effektive sjåførbytter og jakten på fortreffelighet avgjørende for suksess.

Hvert individuelle løp og sesongen som helhet krever en overordnet strategi. Lagene trenger fleksibilitet til å tilpasse seg utfordringene som racingbilene støter på i løypen og i depotområdet under hvert løp. Akkurat som ved kjøring på veien, er skiftende værtilstander, temperatursvingninger og overflateforhold noe laget må ta hensyn til når det gjelder sikkerhet.

WEC-bilde

Hvilken type biler deltar i FI WEC langdistanseløp?

To ulike bilkategorier, Hypercar og den helt nye LMGT3-kategorien konkurrerer på samme baner samtidig, noe som gjør FIA WEC i 2024 enda mer spennende og utfordrende. Sistnevnte erstatter LMGTE-klassen for amatørsjåfører som har vært på WEC-startlisten siden seriens første sesong i 2012.

Prototypeklassen (Hypercar) er for produsenter som ønsker å teste siste utviklede produkter og innovasjoner. Designet til disse prototype-racingbilene fokuserer mer på teknologisk innovasjon enn å ligne på en vanlig bil.

LMGT3-kategorien er for racingbiler som ser ut som sportsbiler og som kunne vært kjørt på veien.

I multiklasse-løp er forbikjøring for prototypene. Tregere biler skal holde seg til sin bane slik at raskere biler kan kjøre forbi.

Lilou Wadoux

Kvinner i motorsport

Hos Avis fortsetter vi å hylle FIA WECs misjon om å øke representasjonen av kvinnelige sjåfører innen motorsport. Dette er helt på linje med vår egen forståelse av hvordan gode kjøreferdigheter oppnås gjennom lagarbeid og inkludering. I 2023 fikk Iron Dames-trioen Sarah Bovy, Rahel Frey og Michelle Gatting endelig den første kun-kvinner WEC-løpsseiren i FIA-sesongfinalen i 2023, i 8 Hours of Bahrain, som ble avholdt i november.

Elleve kvinner har stått på startstreken i 24 Hours of Le Mans siden 2019: Sarah Bovy, Tatiana Calderon, Sophia Floersch, Rahel Frey, Michelle Gatting, Manuela Gostner, Beitske Visser og Lilou Wadoux (avbildet). De har samlet havnet blant topp ti flere ganger.

I denne videoen forteller tre kvinnelige sjåfører innen langdistanseløp i motorracing oss hvordan de lever drømmen sin ved å jobbe i motorsportverdenen. Bla til denne siden for de 10 mest innflytelsesrike kvinnelige racerbilsjåførene og sjekk ut denne artikkelen for tips om hvordan du kan komme inn i en karriere innen motorsport. 

Kvinner har hatt andre nøkkelroller i Le Mans, og har fungert som ingeniører, forvaltere, journalister og reportere. Den britiske sjåføren Leena Gade ble den første kvinnelige ingeniøren som vant løpet med Audi.

Avis shuttlebuss på Le Mans, 2023

Avis Preferred-medlemmer kan benytte seg av følgende fordeler

… jo mer du leier, jo flere fordeler får du.

 • Sjansen til å vinne billetter til FIA World Endurance Championship. Avis Preferred-medlemmer får sjansen til å vinne billetter (pluss parkering) til løpene. Du trenger bare medlemsnummeret ditt for å delta.
 • Opptjen gratis oppgraderinger og eksklusive rabatter
 • Prioritetsservice med hver leiebil – Unngå unødvendig venting med forhåndsutfylte dokumenter og dedikerte Avis Preferred-skranker
 • Avis-appen – Få den fulle Avis-appopplevelsen, inkludert bytting eller oppgradering av leiebilen underveis til en utleiestasjon og muligheten til å velge nøyaktig det bilmerket og den modellen du ønsker.
Startoppsett på Le Mans

2024-sesongen

I 2024-sesongen er det 14 globale produsenter – inkludert Alpine, Aston Martin, BMW, Cadillac, Corvette, Ferrari, Ford, Isotta Fraschini, Lamborghini, Lexus, McLaren, Peugeot, Porsche og Toyota – som går opp mot hverandre på noen av verdens beste racerbaner. De spennende mesterskapsløpene varer fra seks til 24 timer.

Uansett hvor du velger å følge verdens fremste langdistansemesterskap for sportsbiler, bringer Avis deg nærmere handlingen. Enten du reiser til banen før løpsdagen via våre praktiske utleiestasjoner i byer, på stasjoner eller flyplasser, eller sjekker inn via våre sosiale kanaler, vil vi få deg oppdatert med hele timeplanen, eksklusivt innhold, oppdateringer fra banen og hvordan du kommer til WEC.

Bestilling med Avis er den vinnende formelen for fans som planlegger en biltur til FIA WEC-løpsdestinasjonene. Avis’ moderne bilpark har noe for enhver smak, fra førsteklasses biler og stasjonsvogner for større grupper til mindre, drivstoffeffektive modeller samt hybrid- og elbiler.

Når og hvor er årets FIA WEC?

De åtte store løpene i 2024 finner sted i:

 • Doha (Qatar) - 2 March
 • Imola (Italy) – 21 April
 • Spa-Francorchamps (Belgium) – 11 May
 • Le Mans (France) – 15-16 June
 • Sao Paulo (Brazil) – 14 July
 • Lone Star Le Mans, Austin, Texas (USA) – 1 September
 • Fuji (Japan) – 15 September
 • Bahrain (Bahrain) – 2 November

24 Hours of Le Mans 2024

Når er 24-timersløpet i Le Mans 2024?
Årets Le Mans-løp finner sted lørdag 15. – søndag 16  juni 2024, og starter kl. 16.00 (CET).

Hvor er 24 Hours of Le Mans 2024?
Le Mans avholdes på Circuit de la Sarthe i byen Le Mans, ca. 80 kilometer nord for Tours, og sør for Alencon.

Visste du?World Endurance Championship-løp, som 24-timersløpet i Le Mans, har vært testarena i utviklingen av områder som sikkerhet, bremser og drivstoffeffektivitet, som deretter har blitt standard på bilene vi kjører

WEC-bilde

Hvem deltar i FIA WEC 2024?

FIA WEC 2024-sesongen inkluderer 37 fullsesong-deltakere fra 8 forskjellige land. Et rekordhøyt antall team konkurrerer i kategoriene Hypercar (19) og LMGT3 (18). Sjekk ut de siste nyhetene om FIA WEC 2024.

Berømte navn stiller opp sammen med tidligere F1-verdensmester, Storbritannias Jenson Button, som vil kjøre for Porsche, Mick Schumacher, som kjører for Alpine, og syv ganger MotoGP-verdensmester Valentino Rossi, som kjører for BMW i den nye LMGT3-kategorien. Det vil også være et kun-kvinner Iron Dames-team i LMGT3-kategorien.  

WEC

Race for en grønnere fremtid

Det ultimate målet med 24 Hours of Le Mans og FIA World Endurance Championship er å tjene morgendagens transportkrav. Banebrytende og utviklende ny teknologi som vil føre til en grønnere verden for fremtidige generasjoner.

WEC er det første elitemesterskapet innen motorsport som bruker 100 % fornybart drivstoff. Hos Avis deler vi WECs visjon om en fremtid med bærekraftig transport. Vår moderne flåte inkluderer drivstoffeffektive, fullt elektriske og hybride biler.