Edinburgh Castle
Slottet kneiser stolt på en sluknet vulkan og er synlig for skip på lang lei. Det er et sterkt nasjonalt symbol på gammelt og nytt, og en del av Edinburghs kulturarv. Slottet ble første gang nevnt på 600-tallet som borgen på klippen, og man gjort arkeologiske funn som tyder på at det har bodd mennesker her så tidlig som i 9. århundre. Den eldste gjenstående bygningen i slottet stammer fra det 12. århundre, og resten av slottet ble bygget i det 16. århundre.
Ghost Tour
Finnes i en rekke varianter. Mercat Tours er den originale arrangøren. Gnistrende gode fortellere sikrer real uhygge på linje med barndommens speiderturer.
Mary King's Close
Mary King’s Close er en av de eldste bygningene i gamlebyen. Uten dagslys, gjennomlufting eller vannforsyning. Alle beboerne omkom under pesten i 1645.
St. Giles-katedralen
Er den tredje kirken som ble reist på denne tomten. Dagens utgave stammer fra 1385. Her holdt John Knox (1514- 1572) sine flammende taler.
Festivaler
Edinburgh Festival er en samling av forskjellige festivaler som finner sted hvert år i august og september. Tilbudet varierer fra klassisk musikk og opera til jazz og rock. The Military Tattoo er trolig mest kjent. Dette er en spektakulær begivenhet!
Skottlands parlament
Budsjettet ble overskredet med tigangen. Og summen endte på rundt 430 millioner pund! Alltid gildt med andres feil.
Edinburgh Zoo
Skottlands største med over 1000 forskjellige arter. Her finner du verdens største koloni av pingviner i dyrehage.
Murrayfield
Landslagsarena i rugby. Har 60 000 seter, og det er garantert stemning når det braker løs.
Royal Yacht Britannia
Var kongskip inntil 1997. Et av verdens mest utsøkte skip. Nå en av Storbritannias største turistattraksjon. For ultramonarkister og båtfantaster.
Hedene
Byen er omkranset av hav og heier. Har du anledning, spenn på deg turstøvlene og trav av gårde. Pass opp for sau!
Kulinarisk og Whisky
Typiske skotske matretter er cullen skink, en kremsuppe med røkt torsk, Cock-a leekie, som er det vi på norsk kaller purreløksuppe, kylling med katrinplomme og sist men ikke minst haggis. Haggis er Skottlands absolutt mest kjente matrett. Den lages tradisjonelt av fåreinvoller, (hjerte, lever, lunger), havregryn, løk og forskjellige sorter krydder og urter. Dette fylles i en magesekk og trekkes i noen timer. Tilbehøret til en riktig haggis består av potetmos, kålrabistappe og en liten skvett whisky. Hvis du har lyst til å prøve haggis så er det lett å ordne, den selges overalt på boks, og serveres på de fleste restauranter, både på hurtigkjøkken og finere hoteller.
Whisky, eller uisge beatha, livets vann på gælisk, er Skottlands nasjonaldrikk. Det har blitt produsert whisky i Skottland fra 1400-tallet. I en lang periode var destillering forbudt, noe som ikke medvirket til at whiskyproduksjonen gikk tilbake. Da destillering og salg ble lovlig i 1823, ble dagens destillerier ofte bygget opp på samme plass hvor den ulovlige produksjonen tidligere fant sted slik at man kunne bruke samme vannkilde som tidligere. Vannet anses å være helt avgjørende for whiskyens kvalitet, og derfor ligger mange av destilleriene i høylandet der man har lett tilgang til klart kildevann. Bli med på whiskysmaking og hør historiene bak denne magiske kunsten. Whiskyrådgivere vil kunne gi deg mye informasjon om produksjon, og hjelper deg oppdage aromaer og smaksfornemmelser som du liker og hjelper deg finne frem til den skotske whiskyen som er perfekt for deg.
Besøk ”The Scotch Whisky Experience” og oppdag mytene rundt skotsk whisky – en spennende opplevelse for alle. Du får et spirituelt innsyn i Skottlands mest berømte eksportvare og blir vist utviklingen fra tidligste tiders hjemmeproduksjon til den verdensomspennende suksessen som produktet er i dag. Besøket slutter med en presentasjon av verdens største samling av skotsk whisky.