Leiebil fra Avis i København

Introduksjon

Bilutleie København & København Internasjonal Flyplass Kastrup (CPH)

Byen med verdens lengste gågate, Strøget, har alltid vært blant nordmenns favoritt-reisemål. Hovedattraksjonen er på mange måter å gå rundt i de flotte sentrumsgatene og få med seg severdigheter som Tivoli, Nyhavn og Den lille havfrue.


Avis Bilutleie i København - Populære leiebilstasjoner

Et besøk til København Børsen er virkelig spennende og det er en av Københavns eldste bygninger, nå eid av det danske handelskammeret. Du kan også kjøre forbi vakre Hotel d'Angleterre, Charlottenborgs kongelige hage eller Nasjonalmuseet. Lei en bil og besøke den praktfulle Marmorkirken sentralt plassert i København City. Marmorkirken er blitt inspirert av Peterskirken i Roma og det er mulig å se utsikten fra toppen på lørdager og søndager.

Skal du leie bil kan du enkelt ta deg fra Marmorkirken til byens mange andre attraksjoner som Kunstindustrimuseet, Nyhavn, Kongens Nytorv og gågaten, Strøget, verdens lengste gågate som er et must for alle som elsker shopping. Oppdag også Langelinie i København, her kan du rusle langs den populære bryggen hvor du finner Københavns landemerke, Den lille havfruen. Langs kaia kan du utforske de mange outlet- butikkene, beundre de store cruiseskipene og smake på en av de berømte Langelinie isene. Det er rikelig med parkeringsplasser slik at du kan ha din leiebil i behagelig gangavstand til severdighetene.

Du bør ikke gå glipp av en tur til Det Kongelige Teater som er Danmarks nasjonale scene, som ble grunnlagt i 1748. Ved Det Kongelige Teater kan du oppleve en rekke flotte skuespill, balletter og operaer. Du finner det kongelige dramatiske teater i enden av Nyhavn. Så lei en bil og oppleve fantastiske København i en leiebil fra Avis Bilutleie!

Praktisk informasjon

Når du velger en av våre leiebiler, kan du utforske hele Stor-København samt flere av de andre sjarmerende småbyene på Sjælland. Det er også mulig med en dagstur over til Sverige. Byen er godt knyttet sammen med resten av øya og landet med gode motor- og riksveier. Vær allikevel oppmerksom på de mange syklistene når du kjører rundt i sentrum.

Ting å se og gjøre

Hvis du har barn med i følget, kan du stikke innom Tivoli som inneholder flere flotte fontener og vakre hager i tillegg til alle aktivitetene som passer for hele familien. I Nyhavn finner du flere uterestauranter hvor du kan få noe godt å spise eller drikke. Hvis du ønsker å se byen fra sjøsiden, kan du ta ett av de tallrike båtcruisene som tilbys. En kort spasertur herfra ligger slottet hvor du kan få med deg vaktskiftet og skandinavisk arkitektur på sitt beste. Hvis du interesserer deg for skulptur, bør bu besøke Thorvaldsens Museum som ligger like i nærheten. Her kan du se verker av den berømte danske skulptøren Bertel Thorvaldsen.

Skulle du ønske å få en fin utsikt over hele den danske hovedstaden bør du klatre opp i Rundetårnet hvor astronomen Tycho Brahe observerte stjernene i gamle dager. På andre siden av sørhavnen ligger velkjente Christianshavn med fristaden Christiania. Bosetningen ble opprettet i 1971, men har de siste årene vært truet med nedleggelse av myndighetene. Du kan også dra innom det danske arkitektursenteret eller Vor Frelsers Kirke for en noe mer religiøs opplevelse.

Over i Frederikstaden er selvsagt Den lille havfrue obligatorisk for de fleste besøkende. Etterpå kan du slappe av i Kastellet. Dette er et tidligere fort som i disse dager har blitt omdannet til en park. Like over veien ligger Frihedsmuseet som viser den danske motstandskampen under 2. verdenskrig. Andre severdigheter i Frederikstaden er blant annet Amalienborg Slott, Marmorkirken, Rosenborg Slott, samt de botaniske hagene i det berømte Palmehuset. 

Sjælland

Denne øya har selvsagt langt flere attraksjoner enn København. Når du bestemmer deg for å leie bil av oss, vil du enkelt kunne flytte deg rundt slik at du kan se flere av dem i løpet av én dag, for å så returnere til hovedstaden om kvelden. Ca. 1 time nordvestover ligger Hillerød med Frederiksberg slott. Dette er ett av Danmarks mest imponerende med sitt kapell og flotte hage i barokkstil. 5 kilometer fra svenskekysten ligger Helsingør.

Her kan du besøke Kronborg slott og det maritime museet. Sistnevnte gir en god innføring i vikingenes historie. Noe lengre sør ligger Humlebæk og Ringsted. Førstnevnte har det fantastiske Louisiana-museet for moderne kunst, mens du i Ringsted kan besøke museet dedikert til den kjente forfatteren Karen Blixen. I tillegg kan du se flere fuglearter her. 

Helt sør på Sjælland ligger den lille øya Møn som ifølge H.C. Andersen er det vakreste Danmark har å by på. For å komme hit må du først kjøre til Stege som er den største byen på øya. Vest for København finner du Roskilde som har langt mer å by på enn den årlige musikkfestivalen.

Den flotte domkirken er blant annet vel verdt et besøk. Hvis du vil lære mer om vikingene, kan du besøke Vikingeskibsmuseet. Det tar mellom 30-60 minutter å kjøre til Roskilde fra København når du benytter deg av Avis-bilutleie. Det er også fullt mulig med en avstikker til Sverige over Øresundbroen. Her kan du besøke de to byene Malmø og Helsingborg, hvor førstnevnte er kjent for Malmøhus slott. 

Festivaler

I begynnelsen av juli arrangeres Copenhagen Jazz Festival. Dette er hovedstadens største musikkarrangement, og du kan høre alt fra dansk til internasjonal jazz. Hvis du interesserer deg mer for mote kan du oppleve Copenhagen Fashion Week. Den foregår to ganger årlig i februar og august.

I midten av april arrangeres filmfestivalen hvor du kan oppleve inntil 200 danske og utenlandske filmer. Hvis du er en utelivsløve, bør du få med deg Copenhagen Distortion i juni. Dette er en feiring av hovedstadens natteliv hvor fokuset er på klubber og DJs. Hvis du er i byen den andre fredagen i oktober kan du delta på Kulturnatten, hvor alle byens kulturattraksjoner har åpent hele kvelden. Alt dette kan du oppleve hvis du bestemmer deg for å leie bil av Avis. Ikke nøl, og bestill i dag!
Logg inn  med din Online konto
Hjelp
X

Hjelp Logg inn: Lar deg logge inn på din online-konto hos Avis

Online konto: Gir deg muligheten til å oppdatere dine personlige detaljer, se medlemsnivået ditt og status i Avis Preferred lojalitetsprogram

Opprett en Online konto: Lar deg opprette en online konto

Share this page

Bilutleie fra Avis - Bestill din leiebil her

Fra dato / klokkeslett
Til dato / klokkeslett
Antall dager
Leiested

Kan du ikke finne stedet du har søkt etter?
Prøv vår Søk i kart

Tilbake til
 Samme som hentested
Leiested
Avis rabattnummer (AWD)